ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1699/τ.Β/05-05-2020, από τη Δευτέρα 11-05-2020 αρχίζει ξανά η διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης, που είχε ανασταλεί προσωρινά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του COVID-19, εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η Πρακτική Άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε ισχύ για τους εργαζομένους κάθε φορέα.

Για όσους/ες φοιτητές/τριες του Τμήματος η Πρακτική Άσκηση είχε ξεκινήσει μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, για οδηγίες σχετικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης θα πρέπει να επικοινωνούν με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΠΑΔΑ.

Για όσους/ες φοιτητές/τριες του Τμήματος η Πρακτική Άσκηση είχε ξεκινήσει εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ (πχ μέσω ΟΑΕΔ), για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Αν η σύμβασή τους δεν είχε διακοπεί λόγω των εκτάκτων περιοριστικών μέτρων και συνέχιζαν να εργάζονται κανονικά, δεν χρειάζεται καμία άλλη ενέργεια, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν κανονικά την Πρακτική τους Άσκηση, προσκομίζοντας στο τέλος τη σχετική βεβαίωση του Εργοδότη που θα βεβαιώνει την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  2. Αν η σύμβασή τους διεκόπη λόγω των εκτάκτων περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να συνάψουν με τον ίδιο εργοδότη-εταιρεία νέα σύμβαση για χρονικό διάστημα ίσο με αυτό που υπολείπεται μέχρι και τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης.
  3. Αν πρόκειται για νέα Πρακτική Άσκηση, ο/η φοιτητής/τρια ακολουθεί τις οδηγίες και τα βήματα που περιγράφονται στη σελίδα της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος στο σύστημα Moodle του ΠΑΔΑ.