Μήνυμα Προέδρου

 

“Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. ”

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτελεί σήμερα, μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή και συνεχή εξέλιξη, ένα από τα πλέον εδραιωμένα και καταξιωμένα στην ελληνική κοινωνία τμήματα Μηχανολόγων της χώρας.

Με ένα σύγχρονο και με στόχο το μέλλον Πρόγραμμα Σπουδών, το Τμήμα μας παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που καθιστά τους αποφοίτους μας ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και το συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο του Μηχανολόγου Μηχανικού.

Το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος είναι πάντα πρόθυμο να συντελέσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση, απόκτηση εμπειριών και γνώσεων καθώς επίσης και να υποστηρίξει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την καθημερινή μας λειτουργία, όσο και τις σπουδές και την έρευνα στο Τμήμα μας,.

Η προέλευση του Τμήματος του δίνει ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυτό της αξιόλογης εργαστηριακής υποδομής στην οποία οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές μας μπορούν να εκπαιδευτούν και αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία στα πεδία του Μηχανολόγου.

Με ένα δίκτυο συνεργασιών με τη βιομηχανική παραγωγή, τις μελέτες, την  κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας μας, την παροχή τεχνικών υπηρεσιών καθώς επίσης και ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων απασχόλησης πάντα με γνώμονα την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και το σεβασμό στο περιβάλλον, το Τμήμα βρίσκεται διαρκώς κοντά στον παραγωγικό ιστό της χώρας και την πρώτη γραμμή της έρευνας αλλά και της εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσα από αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών υποστηρίζοντας με βεβαιότητα ότι σπουδάζετε μέσα σε ένα μεγάλο και  με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πεδία Πανεπιστήμιο, και σε  ένα Τμήμα

  • με σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών,
  • πολύ καλή εργαστηριακή υποδομή,
  • εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, που θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα των σπουδών σας,
  • και με τη γνώση ότι προετοιμάζεστε για ένα επάγγελμα χωρίς όρια, με τεράστιες προοπτικές.

 

Με την ευχή και την προτροπή για ανοιχτούς ορίζοντες, πρόοδο και χαρά,

 

H Πρόεδρος του Τμήματος

Αιμιλία Μ. Κονδύλη

Καθηγήτρια